Omgeving


De Oude Beuk is gelegen in het oude gedeelte van Valthe, een es- en brinkdorp met zijn oude boerderijen.  Het landschap rondom Valthe bestaat uit essen en kleine bospercelen. Het is daarom alleen al leuk om een wandeling te maken in de directe omgeving! Op loopafstand bevinden zich een Tweelinghunebed, Eppies Bergje en het bekende Onderduikershol uit de Tweede Wereldoorlog.

Langs ‘De Oude Beuk’ lopen diverse wandel- , fiets- en mountainbikeroutes. Kaarten voor deze routes zijn bij ons verkrijgbaar.

Op zes kilometer afstand bevindt zich de stad Emmen, met het Wildlands Adventure Zoo, restaurantjes, bioscoop, theater en het grootste overdekte winkelcentrum van Noord-Nederland. In juli en augustus vindt in Emmen de wekelijkse vlindermarkt plaats: een gezellige waren- en vlooienmarkt.
Ook op andere plekken in de omgeving worden met grote regelmaat allerlei leuke markten georganiseerd.

Wat dacht u van een tocht in de omgeving per Solex of 2CV? Tijdens een ballontocht kunt u de omgeving vanuit de lucht bekijken. Diverse golfbanen zijn in omringende plaatsen te vinden.

Zwemmen, vissen en kanoën behoren in de omgeving tot de mogelijkheden.

Valthe ligt in de gemeente Borger-Odoorn waar leuke attracties te beleven zijn, zoals:

-Kabouterland;
-Drouwenerzand;
-Hunebedcentrum;
-Boomkroonpad;
-Openluchtzwembad De Leewal.

Activiteiten in april en mei 2018:
Er volgen nog een aantal mooie nazomerdagen. Een goede reden om een overnachting te boeken in onze prachtige B&B en te genieten van de schitterende omgeving!
Klik op onderstaande afbeelding voor het overzicht.

agenda-03-2018

Andere tips:

Wildlands Adventure Zoo in Emmen is een heerlijke dag voor jong en oud!

Groningen is drie kwartier rijden en er valt genoeg te beleven in deze hippe stad in het Noorden.

Vele leuke voorstellingen in het nieuwe Atlas-theater in Emmen. Zie link: www.atlastheater.nl

Aanrader:
Maak een culinair weekend van je overnachting in onze B&B door gebruik te maken van het arrangement dat wij hebben met Restaurant ‘De Gaffel’ (op loopafstand): http://www.restaurantdegaffel.nl/de-oude-beuk

 

KIJK HIER VOOR OVERIGE ACTIVITEITEN.